Saturday, December 21, 2013

PMR 2013 Datang Lagi

Salam semua. 
Macam tora datang lagi pulak. he.he. Tahniah kepada adik-adik yang dalam keputusan PMR baru-baru ini. Tak kisahlah cemerlang ka tak cemerlang. Akak tahniah kat semua, semua, semuanya. he.he. ;=)


Kadang-kadang aku rasa macam tak adil ja untuk keputusan yang tidak kurang memuaskan. Masyarakat akan pandang sinis bila tak dapat straight As' la. Gagal lagi tak payah tanya. Adakah wajar kita membeza-bezakan disebabkan keputusan cemerlang dan tidak cemerlang???. Serupa macam ayat surat kabo jer. ha.ha. Bukannya means macam kalau dapat cemerlang bior je kat dio. Dia nih tak cemerlang kita fokus kat dio jo. Dah dia usaha itu rezeki dia. So setimpal dengan apa yang dia dapatkan.

Aku bukannya apa macam kesian ja kalau yang lemah of course akhirnya jadik terpinggir dan ketinggalan. Sepatutnya yang kuatlah harus membimbing yang lemah bukan nak bagi lemah lagi kot. Sepatutnya bagi semangat, bimbingan dan motivasi untuk terus mencuba lagi ka. Ini tak. mau-mau kena hentam. Perlukah kita tindas disebabkan hanya keputusan terok? Kalau dia dapat keputusan teruk so tak naklah kawan dengan dia nanti takut dapat keputusan terok jugak macam dia. yaka??? ho.ho bak kata pak cik bill gates. Be nice to geek. hehe. Aku tak kisah pun bagi yang mengenali diri ini. Walaupun aku dah memang tak pandai pon. So I admit it. So true lah. Rasanya aku pun tak perlu takut dia keputusan lemah mean tak yah kawan dengan dia. ho.ho. Mana tau apa-apa aku boleh tolong. 

Life is Karma kot. Buat baik dapat baik, buat jahat dapat jahat. Sampai ke satu masa kita tak akan pernah pun tahu bila kita akan susah merudum menjunam. ha.ha. melampau gila ayat. Masa nih la kot what you do to others tu sebenaqnya berguna pada suatu hari nanti. Insyallah sangat berguna in the future. The reality is you are not affordable to buy 'those stuff' even you have a lot of money. ;=)