Thursday, December 20, 2012

PSY:Oppa Gangnam Style - He's Genius


Oppa Gangnam Style yang menjadi satu fenomena baru sekarang ini. Psy sangat famous di serata dunia. Mula-mula aku sendiri pon tak suka sangat oppa gangnam style nih sebab video dia nampak sangat ada unsur-unsur lucah. Walaupun tak banyak. Dan nampak la Psy cuba nak masukkan element funny walaupun nampak macam lucah. Konon benda macam tu macam lawak. he. he. I'm admit it he is genius. Bila dengar cerita disebalik kisah Psy sendiri. Dia seorang bapa kepada 4 anak perempuan. Dah anak rupanya.


Walaupun memang ada unsur lucah tak nafikan pun. Tapi aku tetap kagum dengan art beliau. Dia berani buat benda yang mustahil. Dia juga berjaya bawa Negara Korea ke mata dunia. International kot. Bukan main-main ni. International mempunyai standard yang tinggi. Contohi sikap beliau. Rasanya tak salah kot ambik iktibar dari attitude dia yang tak pernah pon give up. Buang yang keruh ambil yang jernih. Yang keruh nak buat apa. Apa pun tak boleh buat.-_-

There's always a story behind successful people. =)

Nindia.
Dia pun mengaku tiada rupa dengan rasa rendah diri. Padahal dah tip top di international sana nuh. Tapi boleh ja nak success kalau itulah pilihanmu. It is because this is his choice.