Tuesday, December 18, 2012

Kolam Air Panas Di Ulu Legong.

Ayaq panaih in kedahan. But in orang putih Hot wata. Or Air Panas dalam bahasa umumnya.


Milik siapakah kaki ini? lallala
Kolam air panas yang asal. Tapi ini kawasan larangan sbb tak bersih banyak alga2 aktif 'berkeliaran' dalam tuh. hee.



Credit to Mr. Google. Ada banyak kolam kat situ. Ada yang panas, ada suam-suam, ada yang paling panas sampai tak mampu dah nak tahan dengan tahap kepanasan dalam kolam 
  



haa nindia. Tapi kolam ni hangat suam-suam. Sebab tu kami masih mampu berendam.


Hat ni memang tak mampu dah nak berendam hot wata but no boya. So, don't worry babeh. 
Best jugak kalau tension nak pergi berendam dalam hot wata ni kadang-kadang. Tempat nak bermalam pon jangan risau banyak. Nak tidor homestay ala-ala kampung ada, nak tidor dalam khemah pon ada disediakan. Kalau nak lebih selesa tidor di hotel la. Mungkin sesetengah orang tak biasa dengan suasana kampung kan. Tepuk dada tanya selera. ;=)

Tak rugi pergi untuk hilang-hilangkan stress. Tapi janganlah pergi berendam dalam kolam tu tengah hari rembang mahu masak diri sendiri nanti kang. hiewhiew. Bukan setakat kolam air panas sahaja aktiviti-aktiviti lain pon ada.

Nasihat kalau terjumpa orang macam pelik-pelik sikit tu. P la bagi salam. he he. Kat kawasan situ masih terdapat penduduk orang asli. Dan orang-orang kampung kat situ semuanya berasal di Ulu Legong. So, jangan terkejut. hiewhiew.

Untuk maklumat lanjut mengenai penginapan dan aktiviti-aktiviti menarik sila klik link ini
Kolam Air Panas Ulu Legong