Thursday, January 31, 2013

Life is A Game Board

kadang-kadang ku penat melayan kerenah orang yang suka main game. Games. Game. Game. A lot of game. Banyak cabang plak tu. You know bila rasa tak selamat mulalah nak  bergerak kiri kanan kiri. Kalau nak main game. Main lah soriang-soriang. Tapi jangan ganggu hidup oghang lain. hehe. Memandangkan aku senantiasa dikelilingi oleh 'top-top ranking player'. -_-. Tapi tak perlulah nak tunjuk sangat. Simpan untuk khazanah diri sendiri dah la kot.



Ku bosan dengan kerenah orang macam ini. Kekadang entah siapa-siapa. Entah apa-apa ja. Entah datang dari mana. haha. Macam-macam ada. Entah anak siapa pun aku tak tu. 0_0. Entah-entahlah labu. Bukannya apa. Bukannya tak best main 'game' nih. Best gak kadang-kadang walaupun tak dak manfaat apa-apa pun. Malah merugikan dan memalukan diri sendiri. hehe. So, perlukah teruskan kehidupan seperti ini? ada nak tidoq lena malam-malam hidup macam ini??



Inilah kerenah manusia yang bermacam-macam ragam. Dah la aku nih suka berkawan bukannya tak suka. Sapa kata aku tak suka? isk.isk. Dengaq dari sumber mana. Mesti sumber tak bertauliah la tuu. Tapi lama-lama fed up jugak macam tawar hati sudah. Izinkan ku pergi. Nak bawak diri jauh-jauh. Lebih baik layan diri ja. Buat apa ramai kalau sorang-sorang. Lebih baik sorang-sorang tapi ramai-ramai. ???. ada ka statement macam nih?? .0_0. Ayoyo. haha


You know when people feels insecurity, they are tend to play games. Real games. Game of life. REALITY. I can't change people but I do appreciate to those people who can give consideration not to play a games when you feel insecurity. It's normal. I felt too sometimes. But I choose do nothing.-_-. Please don't bother others with your own game just because of your insecurity feeling .

Pesanan khidmat masyarakat dari Bigini Bottom By Sponge Bob Squarepant. hehe. Perlu ka? haha. Tapi cek nak nasihat ja. Penat jumpa orang-orang macam ini. Takan aku nak habiaq. Larat nak layan selalu. haha. Harap-harap Allah membuka pintu-pintu untuk keluar dari kehidupan seperti ini. =)