Wednesday, December 14, 2011

Tempat yang paling Bahaya Di dunia

10.Russia
20060608-Nationalists-Russia
Negara bekas Soviet, tidak lagi kerajaan barangan guaman Armani mereka dengan Rubles, tetapi Vandal dan samseng. Mafia Rusia berjalan amuk, terdapat lebih samseng daripada polis, dan Rusia dibunuh setiap 18 minit, purata 84 pembunuhan setiap hari di negara 143 juta. Nukleus jenayah Rusia ditempatkan di Republik Chechnya, sebuah rantau di dalam Rusia di utara Georgia. Pelacuran, pengedaran dadah, dan restoran bawah tanah adalah dikawal oleh orang-orang Chechen secara sewenang-wenangnya. Warga asing yang diculik lebih kerap kerana tebusan yang lebih tinggi diperuntukkan. Jenayah ke arah termasuk tetapi tidak terhad kepada: memetik poket dompet, telefon bimbit, kamera, wang tunai, dan serangan fizikal. Dari kuasa besar kepada negara Dunia Ketiga, berfikir tangki mula membuat spekulasi jika komunisme benar-benar adalah ubat untuk Rusia.


9.Brazil
Ap Brazilpolice2
 Untuk sesiapa yang melancong ke Brazil, tidak kira sama ada anda mendapat dirompak, ia adalah perkara yang apabila! Pengisaran kemiskinan masih tinggal bersama-sama kekayaan yang luar biasa di negara yang sedang menunggang gelombang pertumbuhan ekonomi. Tetapi dengan kemakmuran, kadar jenayah juga telah melonjak. Jenayah jalanan berleluasa di bahagian-bahagian Rio de Janeiro dan Sao Paolo, dan manakala mangsa yang ditinggalkan tanpa luka, botol pecah yang dikemukakan kepada tekak anda untuk gelang anda tidak menyenangkan. Kejadian "quicknappings" telah meningkat di bandar-bandar utama. Ini melibatkan diculik dan dibawa ke ATM untuk membayar wang tebusan anda. Jika anda tidak boleh membayar, terima kasih kepada teknologi mudah alih, keluarga anda hanya panggilan. Bersama-sama dengan jenayah jalanan, yang dianjurkan kumpulan jenayah telah melancarkan peperangan terhadap polis dan institusi awam yang tidak dapat disogok. Rusuhan penjara kejam ditindas, dadah dan narco-keganasan tuntutan korban awam dan jika anda hidup semua itu - piranha menunggu.


8.South Africa
20060827-Firearms
Mana-mana negara yang digambarkan sebagai 'modal rogol dunia' harus menjadi salah satu untuk menjaga khas tambahan. Walaupun rogol telah menunjukkan arah aliran yang menurun kepada 113,7 pada tahun 2004, ia meningkat pada tahun 2005 kepada 118,3 setiap 100 000. Satu lagi statistik yang memberatkan bagi Afrika Selatan adalah kadar pembunuhan secara menggemparkan tinggi. Tuan rumah Piala Dunia 2010 adalah konsisten dalam senarai Top 5 negara-negara dengan kadar pembunuhan. Jenayah yang paling terhad kepada kawasan-kawasan miskin tetapi ia tidak berhenti komuniti berpagar yang bermunculan di seluruh Afrika Selatan dan pengawal bersenjata melindungi kumpulan-kumpulan pelancong kaya. Pertanian di Afrika Selatan telah menjadi salah satu profesion yang paling berbahaya di dunia. Kadar pembunuhan bagi petani adalah 313 bagi setiap 100 000 - kira-kira 8 kali purata nasional. Dan seperti mana-mana sahaja, sex adalah sangat berbahaya di Afrika Selatan, di mana lebih daripada 10 juta orang telah dijangkiti dengan HIV.
 
 
7.Burundi
Startburundi18
Negara ini kecil, padat dengan penduduk dan miskin mempunyai masalah yang gergasi. Perang saudara antara Hutus dan Tutsi mengoyakkan negara selain antara 1993 dan 2006. Gencatan senjata telah diisytiharkan Walau bagaimanapun kebanyakan peruntukan telah tidak dilaksanakan. Pembunuhan beramai-ramai dan aniaya bersaing dengan masalah alam sekitar sebagai sakit kepala terbesar untuk orang-orang Burundi. Senarai pemimpin-pemimpin yang dibunuh yang luas, dan mengawal negara telah berubah tangan berkali-kali dalam tempoh 50 tahun yang lalu. Jenayah yang dilakukan oleh kumpulan-kumpulan perantauan dan kanak-kanak yang bersenjata risiko untuk pelawat. Muggings, carjackings dan penculikan menanti, jadi anda dinasihatkan tidak menghentikan kereta untuk cenderahati. Sekiranya anda tercedera atau menganiaya manakala di Burundi, anda mungkin perlu terlatih, sebagai klinik tempatan hampir tidak ada sumber-sumber untuk membantu anda.

 
6.Antarctica
Antarctica-Summer-400-1
Walaupun pembunuhan, rogol dan rompakan tidak boleh menjadi masalah besar di bahagian dunia ini, syarat-syarat yang bermusuhan. Antartika adalah rumah untuk beberapa keadaan cuaca yang melampau, dengan raksa yang kerap turun di bawah -60 darjah Celsius (-100F) dan angin yang mengoyak pada lebih daripada 100km/hr. Jika terdedah kepada cuaca ini lebih daripada satu jam, anda pasti akan mati. Antartika tidak mempunyai hospital, tiada makanan untuk makanan ternak dan jika anda hilang, tidak banyak harapan. Tinggal dengan kumpulan pelancongan. Sekurang-kurangnya ada McDonalds di Scott Base jika anda berjaya mencari.


5.Afghanistan
011112 Afghanistan
 Negara ini telah selama beratus-ratus tahun, merupakan salah satu dunia yang paling strategik penting dan lusted selepas wilayah. Walau bagaimanapun, ia tetap salah satu yang paling miskin, yang belum dimajukan dan tidak stabil. Semasa pencerobohan Soviet, Tentera Merah ditanam lebih daripada 12 juta periuk api di Afghanistan. Beratus-ratus orang dibunuh, dicincang, atau dicacatkan setiap tahun disebabkan oleh alat-alat berbahaya ini. Berikutan Soviet datang Taliban, yang kawalan bermakna wanita yang diharamkan dari pekerjaan dan universiti. Pada tahun 2001, Amerika Syarikat menggulingkan Taliban, tetapi kebanditan, persaingan puak dan keganasan dadah yang berkaitan telah meninggalkan negara tidak stabil. Pengeboman bunuh diri adalah satu ancaman yang berterusan, dan tiada siapa di Afghanistan adalah selamat. Bunuh diri paling maut serangan berlaku di Baghlan Province pada bulan November 2007, yang membunuh lebih daripada 70 orang. Adakah saya menyebut Afghanistan juga pembekal terbesar di dunia candu dan hashish atas gred? 


4.Somalia
27Somalia.Xlarge1
Somalia adalah sebuah negara yang gagal dikenali kerana rasuah anarki, kekurangan kerajaan, dan kebuluran. Pelancong amaran terhadap memasuki Somalia, yang mengangkat dirinya sebagai "Republik bebas daripada Somaliland" atau bahkan belayar berhampiran Tanduk Of Afrika. Lanun membuat rondaan di kawasan perairan ini yang bersenjatakan AK-47s dan akan merampas kraf dan tahan krew untuk tebusan. Inter-puak pertempuran telah mengorbankan beribu-ribu nyawa di utara negara, manakala kawalan wilayah di ibu negara, Mogadishu adalah diukir antara puak-puak dan ramai panglima perang. Ethiopia menyerang tentera Islam di Somalia pada akhir tahun 2006, menyebabkan beratus-ratus mangsa dan anjakan dalaman ribu. Heck, jika tempat ini terlalu banyak untuk Marin, apakah peluang anda berdiri? Pastikan insurans anda adalah sepenuhnya up to date.


3.Sudan
Darfur1
Keadaan terdesak, kematian dan kemusnahan yang sinonim dengan Sudan. Keganasan adalah tulang belakang negara ini, yang telah dikawal oleh rejim tentera Islam sejak kemerdekaan. Sebahagian daripada dunia pembunuh paling terkenal telah memperoleh jalur mereka di Sudan, penamat dengan ijazah dalam melancarkan pengeboman kereta, roket dan pembunuhan beramai-ramai. Keganasan adalah cakap-cakap di rantau Darfur antara militia yang disokong oleh kerajaan, tentera kerajaan dan kumpulan pemberontak tempatan. Sudan telah dalam peperangan terbuka dengan Chad sebahagiannya disebabkan oleh konflik Darfur. Sejak tahun 2003, 230,000 pelarian Sudan telah melarikan diri ke timur Chad dari Darfur. Lebih daripada dua juta telah meninggal dunia pada 2 perang saudara yang menjangkau 50 tahun lepas. Bersama-sama dengan syarat-syarat yang suram padang pasir, Sudan merupakan salah satu tempat yang paling teruk di planet.


2.Colombia
Colombiankids
Penculikan merupakan kebimbangan utama di Colombia. Terdapat 2338 penculikan di Colombia pada tahun 1998. Mangsa, 138 telah dibunuh oleh menangkap mereka. Ranked Keempat di dunia bagi pembunuhan dengan 69.98/100000 pada tahun 2006, sasaran yang popular adalah datuk bandar, dengan berpuluh-puluh mereka yang membunuh setiap tahun. Dan sudah tentu, yang boleh lupa kokain? Colombia membekalkan 75% bekalan dunia dan terima kasih kepada Pablo Escobar dan Cali Cartel, kumpulan separa tentera telah melancarkan perang ke atas kerajaan dalam konflik berdarah dengan akhir tiada di sisi. Malah, mereka yang bekerja di atas nama kebajikan tidak dikecualikan dari kegilaan. Pada tahun 2005, 5 mubaligh Katolik dibunuh, turun dari 9 pada tahun 1999. Pantai yang indah dan gunung-ganang yang berceranggah Colombia seharusnya membuat sebuah syurga pelancongan, sebaliknya ia adalah antara destinasi yang paling ditakuti anda boleh melawat.


1.Iraq
Iraq
Ia tidak kira sama ada anda George Bush, Pele atau Chuck Norris - anda tidak selamat di Iraq. Walaupun sejarah yang kaya dan rizab minyak, ia adalah sebuah negara yang hancur yang wracked dengan keganasan, putus asa dan kekeliruan. Sejak tahun 2003, Amerika Syarikat telah menduduki Iraq yang telah membawa kepada perang saudara yang mendakwa kehidupan lebih 650 000 orang awam. Al-Qaeda, pemberontak Sunni, Syiah pasukan keselamatan, pemberontak Kurdish, tentera Amerika, tentera Turki dan penjenayah yang terlibat dalam kitaran keganasan malangnya, tidak akan terhenti bila-bila masa tidak lama lagi. Peranti Letupan improvisasi (IEDs), ledakan Ditubuhkan Penetrators (EFPs) dan lombong adalah satu ancaman yang berterusan, sebagai pengebom berani mati yang telah dibunuh beratus-ratus. Penculikan dan pembunuhan secara rawak dilaporkan dengan frekuensi hampir minda-numbing. Sejak tahun 2003, 2 juta rakyat Iraq telah melarikan diri ke negara-negara jiran dan 1.9 juta lagi di Iraq masih pelarian. Uranium yang digunakan sebagai pusingan perisai-menindik akan meracuni orang awam Iraq dan askar Amerika Syarikat selama beberapa dekad. Sesungguhnya, neraka di muka bumi.