Thursday, November 29, 2012

"Buat baik dapat baik, buat jahat dapat jahat"

Tak tahulah apa kaitan gambar ini dengan tajuk. tapi nak tunjuk they are adorable.
Kini, baru ku sedari. Kesian. hehe. Tak bestkan kalau benda-benda yang kita suka datang tanpa diduga. At least bagi lah hint sikit sekurang-kurangnya boleh bersedia kan. Nak bagi kejutan kot. Ok jangan salah faham. Nanti mesti ingat ada orang datang melamar aku pulak. haha. Jangan risau jejaka-jejaka kacak dan tampan kat luar sana masih ada peluang lagik. Perasan sat. Macam lah ada orang maw kat kita yang tak seberapa nih kan. -_-. Ok tidak ada kaitan. 
Nak represent untuk makna "together". Tak tahu juga apa kaitan. Tapi eh ada jugak kot kaitan dengan kindness. hehe
Semua ini tiada kaitan dengan apa-apa yang teristimewa pon. Tapi apa sahaja yang aku inginkan dalam kehidupan ini aku dapat. Tak. Bukan semua. Silap tak boleh backspace daa. Tapi dapat lebih baik dari apa yang aku jangkakan. Dan bukanlah semudah yang disangka oleh orang-orang di tengah bendang tuh. Semuanya perlukan usaha gigih walaupun hanya ingin secebis sekali pon.

I always remember this "Buat baik dapat baik, buat jahat dapat jahat" kerna ku percaya Allah itu Maha Adil. DIA akan mengadili setiap kehidupan ini dengan adil dan saksama walaupun disaat manusia itu merintih seperti dunia ini tidak adil. So, bersangka baiklah kepada ALLAH. ;=)
Alololo. tomei nyiew tucing nih. heee. nyampiah.